Vrabie versus Mihaila – despre femei si barbati

Pentru că simțeam dorul emoției unui nou proiect și pentru că timpul nu îmi permite să fac ceva mai elaborat și îndrăzneț – încă, am zis să încep o nouă categorie pe blog.

Vrabie versus Mihăilă” a pornit ca o dorință de a aduce un aer proapăt pe blog, cel emanat de un bărbat. Faptul că Vrabie și Mihăilă poartă mereu discuții în contradictoriu, stârnindu-și mereu creativitatea, în timp ce se agață reciproc unul de răbdarea celuilalt, probabil urmează să vă dați și voi seama.

Astfel am ajuns să mă las influențată de întrebările dintr-o carte și să concep un post pe săptămână cu un răspuns feminin și unul masculin la câte o altă întrebare. Fiecare post va apărea într-o zi de joi, sper că noi – Vrabie pentru partea masculină și Mihăilă pentru cea feminină – ne vom ține de treabă, iar de la voi aștept toate genurile de feedback – îndrăzniți.

Ce nu suporți la o femeie? Ce nu suporți la un bărbat?

Astfel vă invit să faceți cunoștință cu invitatul de onoare, Eugen D. Vrabie.

Vrabie

Îmi vine destul de ușor să spun ce nu îmi place la o altă persoană, mai ales dacă este vorba despre o femeie. Nu pentru că sunt misogin sau pentru că am avut probleme în copilărie cu mama mea, dimpotrivă, o iubesc foarte mult și este cea mai importantă femeie din viața mea, la fel și sora mea. Motivul se ascunde în spatele simplului fapt că pe mine mă amuză să supăr oamenii și femeile se supără mult mai drăguț decât bărbații.

Mă gândesc dacă să scriu lucrurile care nu îmi plac sub formă de enumerare sau să formulez frumos. Merită femeile ceva drăguț?

Nu suport o femeie atunci când este ușoară, când demnitatea ei valorează cât un gram de aur adus de un drogat la amanet. Nu o suport când nu știe să stea dreaptă în fața bărbaților decât prin vulgaritate. Nu o suport când iese în față și se mândrește cu petele de pe așternuturile ei și cu greutatea catastifului. Nu suport o femeie când nu este femeie.

Nu o suport când este nesigură și nu se simte frumoasă. Nu o suport când se uită la altele cu frică. Nu o suport nefericită. Nu o suport când nu este iubită. Nu o suport când nu sunt “buricul” ei. Nu o suport când o supăr. Nu o suport când nu îmi luminează ziua cu zâmbetul ei. Nu o suport când nu mă alintă. Nu o suport când cedează. Nu o suport când nu este femeia mea.

Mihăilă

Nu îmi este ușor să răspund la această întrebare poate și pentru că nu este ceva care să nu “suport”, asta pe lângă clișeele minciunii, violenței – fizice, verbale și ale atitudinii superioare care se instalează odată cu mitocănia. Când îmi imaginez răspunsul la întrebarea aceasta îmi vine în minte și bărbatul pe care îl iubesc, nicidecum un exemplu al “rasei” menționate mai sus.

Dacă este să mă gândesc la bărbatul pe care îl iubesc și ce foi “de ceapă” aș vrea să înlătur, dacă ar exista, acestea s-ar regăsi printre următoarele lucruri “usturătoare”:

 • Nu îmi plac atitudinile superioare deprinse din copilărie cu “rolul femeii este…”
 • Dacă eu te susțin și te ajut, când îți cer ajutorul înapoi, nu cade cerul pe mine, dar nu sună bine “nu știu, nu îmi vine nicio idee acum”, încearcă mai mult.
 • Nu îmi plac “lupii moraliști”: tu nu ai voie asta, dar când este vorba despre mine se schimbă situația.
 • De mult am încercat să mă descotorosesc de cuvântul “nu“, însă nu îmi place să se ridice tonul la mine, chiar dacă un “lup moralist jr.” iese la iveală spunând și eu o fac la rândul meu – încerc să mă schimb, este urât pentru o femeie.
 • Nu îmi place când mi se pun pe umeri niște așteptări care nu depind de mine. Nu sunt genul meu și nu am cum sa ies triumfătoare în final.
 • Pe final nu suport distanța, nu suport să nu existe comunicare – să te închizi în tine într-o relație este de neadmis, nu suport la un bărbat ideea că totul i se convine necondiționat.

Lansez și invitația ca voi să răspundeți la întrebările de mai sus.

Save

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.6 thoughts on “Vrabie versus Mihaila – despre femei si barbati”

 • Eu nu suport la un barbat aroganta provenita dintr-un complex de inferioritate. Nu suport sa se dea destept cand nu e cazul. Nu suport sa ceara ceva fara sa i se cuvina si nu suport cand nu raspunde la telefon :))
  Asta e ce mi-a venit in minte pe moment, sunt sigura ca daca stau putin si cuget mai gasesc eu ceva.
  As vrea sa spun si ce nu suport la femei, si anume: sa fie complexate de frumusetea altora, sa se complaca si sa nu faca nimic. Nu suport femeile care stau toata ziua un fundul barbatului sa ii spele, sa ii gateasca, etc. Nu de alta, dar cred ca isi merita soarta, pentru ca nu fac nimic pentru a iesi din aceea conditie. Ok, stiu ca poate nu e usor, dar sunt sigura ca daca exista vointa si dorinta, pot ajunge foarte departe 🙂

 • hm…ce nu suport la 1 barbat? ca nu este in stare sa fie barbat pana la capat, sa-si asume deciziile, faptele prefera sa fuga, sa bage capul in nisip……..lasitatea lui (cam asta mi-a venit in cap la ora asta 😉 )

 • nu-mi place ca prietenia intre fete e mult mai complexa, mult mai inchisa, si foarte fragila, in timp ce prieteniile intre barbati sunt solide, neconditionate, prin sabie si foc…nimic nu e prea mult pentru un prieten…si putem avea mai multi prieteni foarte buni ..simultan!

  • Inteleg ce spui si intr-o mica/mare masura ai dreptate. Cu toate acestea, prefer sa iti aflu parerea in legatura cu ce nu suporti la o femeie, nu la modul general: “ele intre ele, voi intre voi”. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.