Vrabie versus Mihaila – exemplu de perfectiune

Dex: Însuşirea de a fi perfect, starea a ceea ce este perfect; desăvârşire. Lucru sau fiinţă perfectă. Impecabilitate, sublimitate. Caracterul a ceea ce este perfect.

Care este cel mai bun exemplu de perfecțiune la care te poți gândi?

Vrabie

Perfecțiunea este perfectă. Nu poți adăuga lucruri la perfecțiune, pentru că altfel s-ar rupe echilibrul acela perfect. Perfecțiunea nu există. Este imposibil de identificat. Până se întâmplă.

Să bei un cico rece atunci când afară este cald = perfecțiune

Să faci sex cu o persoană ruptă din filmele porno = perfecțiune

Să câștigi la loto 107 milioane de Euro fără să trebuiască să dai la stat nimic = perfecțiune

Să mănânci desertul delicios pe care ți-l dorești de mic = perfecțiune

Să ți se întâmple toate cele de mai sus și apoi să îți amintești de ele cu placere = perfecțiune

Anul trecut consumam o băutură carbogazoasă  perfectă. Beam acea băutură doar într-o sufragerie perfectă. În acea sufragerie era o femeie perfectă. Acea femeie iubea perfect. Acea iubire mă împlinea perfect.

Tot anul trecut, ceva mai târziu, eram departe de tot ce era perfect, singur și imperfect. Întâmplător am pus mâna pe o băutură carbogazoasă. Vaporii acelei licori mi-au readus perfecțiunea în gând. Mintea îmi reconstruia singură sufrageria, femeia, iubirea. Băutura o aveam deja.

Perfecțiunea nu există, până o găsești.

Mihăilă

Lumea mi se pare împărțită între cei care cred în perfecțiune și o caută mereu, în orice lucru mărunt și în cei care nu cred în ea și o cataloghează ca o himeră. Câteodată fac parte din ambele categorii sau mai bine zic că am propriul meu crez: perfecțiunea se construiește, poate să fie plictisitoare în doze evidente, însă la momentul potrivit un lucru poate să fie, ghici ce, perfect.

Cafeaua de dimineață făcută de el este perfectă.

Senvișul meu cald cu feta și cașcaval înseamnă “happy hour” pentru papilele mele gustative.

Mângâierea delicată a corpului transpirat în urma unei partide de sex este un moment de perfecțiune.

Apusul soarelui ce îți mângâie ceafa în timp ce conduci o mașină decapotabilă este un alt exemplu de perfecțiune dusă pe culme.

Perfect este când vezi un om că doarme liniștit, un om care într-un fel îți deține inima, dar totuși te motivează să respiri perfecțiunea construită în fiecare zi.

Perfectă este o cină aniversară la un bistro franțuzesc în care sufletele sunt împăcate, gurile degustă salată de creveți, iar adrenalina se lasă pompată de iubire și vin.

Pefectă este lacrima care curge și lasă urme pe obrazul machiat discret al unei femei emoționate, atunci când citește zâmbind cuvinte scrise pe o foaie albă.

Un lucru cred că ar trebui toți să conștientizăm sau să învățăm și să acceptăm, faptul că fiecare își alcătuiește propria perfecțiune.

Save

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.1 thought on “Vrabie versus Mihaila – exemplu de perfectiune”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.