Vrabie versus Mihaila – Captain America: The First Avenger

Capitanul America: Primul Razbunator  – 25 milioane $

După ce a fost declarat inapt pentru serviciul militar, timidul Steve Rogers se oferă voluntar pentru un proiect de cercetare ultrasecret, care îl va transforma în Căpitanul America, un supererou dedicat apărării idealurilor americane. Noile sale superputeri, forţa şi agilitatea, îl vor ajuta să lupte cu un inamic ascuns într-o Europă devastată de război, devenind astfel primul Răzbunător din lume.”

Regia – Joe Johnston (a mai făcut și “The Wolfman” în 2010), nu e rea, dar la fel ca și filmul menționat lipsește ceva. În rolurile principale îi are pe Chris Evans (“Fantastic Four”), Tommy Lee Jones (“Men in black”) și pe superba Hayley Atwell (“The Duchess”). Premiera: 5 august 2011.

Pentru a demonstra că s-a investit în publicitatea lui – chiar așa este, recunosc că îmi doresc să văd filmul de la începutul verii – cei de la “Marvel Studios” doresc să îl facă cunoscut și prin următorul joc: “Project Rebirth”.

Vrabie

*Zdrang! Boom! Trosc! Uuujjj!* – sau mai bine spus “Captain America: The First Avenger”.

Nu pot spune că am așteptat să apară acest film în mod special sau că am fost vreun mare fan al acestui supererou, dar am avut ocazia să îl văd și asta a fost!

Aș putea începe cu lucrurile bune, dar prefer totuși să nu o fac. De ce? De de-aia! Pentru că mă așteptam la mai mult.

Filmul este lung și în multe momente tinde să fie plictisitor. Am avut timp să citesc e-mail-uri și să răspund oamenilor pe Facebook, fără să pierd nimic notabil. Acțiunea se desfășoară greoi și atunci când o face, este parcă mai mult pentru copii.

Eu înțeleg că America este blândă, frumoasă și primitoare, dar nu trebuiau să îl facă și pe supereroul ei la fel. Sunetele sunt decente, efectele speciale sunt ‘ok’, coloana sonoră nu m-a marcat în vreun fel, drept urmare nu mai țin minte cum a fost. DAR, DAR, DAR costumul lui Captain America este SUPERB! Sincer, aș vrea să mai văd filmul acesta încă o dată, măcar pentru costum.

Mihăilă – “summertime blockbuster

Cine este Captain America până la urmă? Dacă ești ca mine care nu se documentează înainte de un film, ci mai des după ce l-a văzut, această întrebare a fost prima pe care mi-am pus-o în urma unui film destul de lung, care te pierde în poveste pe alocuri.

Căpitanul America este un supererou fictiv din benzi desenate de prin anii 1940. Ca un adevărat patriot, acesta dobândește puteri speciale în urma unui proces “chimic”, care în film pare usor comic. La scurt timp devine expert în arte marțiale, acrobație de teren (face sărituri nemaîntâlnite și reșește chiar să spargă geamul unui submarin în apă – serios?!) și comandant de teren neînfricat (insă cu toate acestea primul care “moare” din anturajul său este un român, actorul Sebastian Stan).

Dacă regizorul ar fi rămas la prima oră ar fi ieșit o capodoperă. Cu toate acestea, Chris Evans are momentele lui dulci în care glumește despre un “fondue” iar Stanely Tucci aduce puțină carismă dramatică acestei serii făcută parcă pentru copii.

O discuție pe care am purtat-o după ce am văzut filmul ne-a dus la o altă întrebare: oare în al Doilea Război Mondial un om de culoare a luptat cot la cot cu un american și un francez?

Save

Save

Save

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.