Vrabie versus Mihaila – tablou numit iubire

Pentru fiecare persoană în parte, la fel ca și în cazul “perfecțiunii”, iubirea înseamnă altceva. De multe ori am întâlnit cupluri pe care nu le înțelegeam, însă treptat am început să fiu mai deschisă și să realizez că fiecare vede diferit și își dorește alt lucru atunci când spune “te iubesc”.

Cu toate că dacă te uiți în dicționar la definiția cuvântului iubire (“sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus”), iubirea nu discriminează. Un om iubește, punct. O ființă poate să iubească de mai multe ori, diferit ce este drept, un bărbat, o femeie, un animal, un lucru.

Iubirea nu este iubire dacă nu te implici, dacă nu comunici, dacă nu te deschizi și lași garda jos pentru posibilitatea de a fii rănit. Acest sentiment nu este veridic dacă nu oferi, fără să aștepți ceva în schimb, dacă nu ești pasional, gelos sau chiar violent.

Ce ai desena într-un tablou care s-ar numi Iubire?

Vrabie

De-a lungul timpului, eu am înțeles iubirea în diverse feluri. Dacă ar fi fost să pictez acele momente, probabil ar fi arătat așa:

5 ani – un balansoar în formă de măgăruș, un baiat ce îl călărește, o fată cu părul blond și ochii verzi ce stă în fața lui, impunător și îl sărută. Prima reacție chimică numită iubire s-a instalat.

15 ani – o mașină cu o femeie brunetă, tânără la volan, un băiat în dreapta ei ce stă aplecat spre ea și îi atinge sânii ca două cireșe coapte și îndrăznețe.

24 ani – o sufragerie colorată. În centrul ei un maldăr de bancnote de diferite dimensiuni, parcă adunate din toate colțurile lumii – 1 miliard de euro însumat sau suveniruri din toate țările în care am călătorit însoțit de ‘iubire’?

Mihăilă

Cum nu am talent la desen și nici puteri magice să transpun într-un tablou senzația corpului ființei iubite la prima atingere, un tablou numit “Iubire” ar arăta așa:

Save

Save

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.