J. Edgar

J. Edgar Hoover a fost unul dintre cei mai importanti oameni din America, timp de aproape 50 de ani. Gandeste-te cum ar fi sa ai puterea asupra unei intregi natiuni, sa stii ce se intampla in fiecare colt al tarii si sa poti monitoriza cele mai importante persoane din lume. Sa ai amprentele lor la degetul mic si nimeni sa nu te poata atinge, pentru ca fiecare om are cate un secret intunecat.

Studiourile Warner Brothers impreuna cu unul dintre cei mai duri oameni din istoria cinematografiei, Clint Eastwood, ne aduc un film despre controversatul director F.B.I., J. Edgar Hoover. In Romania, filmul este distribuit de MediaPro Distribution.

Regizorul, Clint Eastwood, omul care ne-a adus pe marile ecrane “Hereafter”, “Gran Torino”, “Million Dollar Baby”, “Mystic River” si multe altele, nu ar mai avea nevoie de nici o prezentare, avand in vedere ca pe tot ce a pus el mana a fost foarte apreciat. “J. Edgar” are o durata de 137 de minute, dar timpul va trece usor in momentul in care veti incepe sa intrati in aceasta poveste controversata.

In rolul principal il intalnim pe J. Edgar Hoover (Leonardo DiCaprio), omul care a ocupat functia de director F.B.I. timp de aproape 50 de ani, in intervalul 1924-1972 si care a revolutionat modul in care opereaza agentia. Alaturi de el o intalnim pe secretara sa de incredere, Helen Gandy (Naomi Watts) si pe mana dreapta a acestuia, imensul Clyde Tolson (Armie Hammer – gemenii din “The Social Network”).

DiCaprio a spus ca ar vrea un Oscar pentru rolul interpretat, cine il judeca, este normal sa iti doresti asa ceva. Machiajul realizat asupra lui Leo in momentul in care il juca pe Hoover batran a fost foarte bun, dar din pacate nu pot spune acelasi lucru si despre machiajul lui Hammer, care mi s-a parut cat se poate de evident si neinspirat sau poate pur si simplu va imbatrani urat.

Directorul F.B.I., J. Edgar Hoover, a fost cel care a impus realizarea unei baze de date centralizate, a tuturor infractorilor cautati in spatiul Statelor Unite ale Americii, impreuna cu amprentele acestora. Structura conceputa de el este cea dupa care functioneaza si astazi Biroul de Investigatii.

El a fost unul dintre cele mai de temut personaje din America, ce avea la indemana secretele tuturor, inclusiv pe ale lui. Hoover a cautat mereu aprecierea publicului si isi dorea sa fie privit cu frica, astfel putand sa isi suprime frustrarile si fricile.

Dosarele pe care le detinea despre toti cei 7 presedinti, prin ale caror mandate a trecut, nu au fost gasite pana acum, deci nu putem afla in totalitate ce secrete aveau acestia. Filmul “J. Edgar” este o poveste frumos narata, incitanta si plina de momente surprinzatoare, de la ignoranta cu care era vazut Biroul de Investigatii in anii ’20, pana la lupta cu caracter erotic dintre Hoover si mana sa dreapta.

Veti putea vedea cum cel mai puternic si temut om din America se infricosa la gandul ca nu putea avea incredere in nimeni. Traumele si asteptarile la care era supus in familie l-au facut barbatul nesigur si singur, pana in ultima zi a vietii sale.

Si uite asa incepe numaratoarea inversa catre decernarea de premii Oscar 2012.

Autor: Eugen Vrabie

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.1 thought on “J. Edgar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.