C4US Magazine: The End – o noua publicatie de colectie

De cand am vazut “teaser”-ul pentru aceasta publicatie am inceput sa ravnesc la ea, nu pentru ca este Silviu Tolu pe coperta si nici pentru ca este roz, ci pentru ca aflasem ca cine se afla in spatele ei.

C4US (Creative for Us) este un nou proiect creativ, o mica lupta cu monotonia din jur si cu constrangerile urbane, o publicatie de colectie, ca dupa ce o citesti merita sa troneze pe masuta de cafea ca invitatii tai sa o ia la rasfoit.

Eu abia astept sa mi-o achizitionez, recunosc ca inca nu am apucat. C4US se gaseste in Librariile Carturesti la pretul de 65ron.

Inainte sa o achizitionezi, citeste “About”-ul de pe pagina oficiala:

“In momentul in care mari trusturi media se dizolva si cohorte de proroci prevestesc, cu voce tare, o lume complet digitalizata, a vorbi despre si a propune o noua publicatie intr-un context complet incert pare o nebunie, un nonsens si, nu in ultimul rand, o absurditate. Si totusi platforma C4US (Creative for Us) nu isi propune sa se transforme intr-o disruptie, ci mai degraba intr-un gest firesc de normalitate intr-un peisaj mult prea zgomotos, unde reperele si valorile sunt profund deranjate, unde discursul calm, echilibrat si argumentat este de multe ori ocolit in favoarea stridentelor.

C4US s-a nascut firesc,ca o necesitate, precum un organism viu, in momentul si la timpul corect, cu si pentru oameni care cred in ideea ca Romania are o sansa in contextul european dar si international, pariind in primul rand pe creativitate si inovatie, pe excelenta si performanta. C4US este un spatiu deschis si relaxat unde mesajele articulate, bine sustinute estetic, confirmate si competitive se aud alaturi de vocile tinere, ambitioase, cu potential pentru un viitor mai apropiat. C4US exploreaza idei si personalitati creative, vizibile sau mai putin vizibile, din domenii dintre cele mai diverse (arte plastice, dans, literatura, moda, design, arhitectura, muzica etc.), in ideea ca inovatia si creativitatea omului contemporan este surprinzatoare ca forma si ca loc de manifestare.

C4US este la inceput, dar tema primului numar este “The End”. Despre Sfarsit niciodata nu s-au spus vorbe mai apasatoare. Hermeneutii intarziati ai zilelor noastre din economie, teologie, geologie, antropologie se intrec in dizertatii ample despre Sfarsit. Omul postmodern si-a anesteziat ideea de frica, dar nu a putut sa-si ignore complet frica de Sfarsit. Sfarsitul ne contine, ne completeaza si ne formeaza ideea despre asa—zisul “dialog de final”.

Animalele stiu cand urmeaza Sfarsitul si il complica instinctiv. Plantele viseaza sa traiasca vesnic si mor prin a fi apasate intre filele unei carti cu simplu continut existentialist. Oamenii privesc epuizarea ca pe un Sfarsit incomplet, imbatabil si tocmai de aceea, mai ales acum, cand pseudo—discursurile eshatologice cuprind medii dintre cele mai inalte si cele mai diverse, ar trebui sa ne reconsideram si sa ne punem in armonie cu ideea de Sfarsit. Poate atunci vom intelege cu totii ca Sfarsitul va compune deja o noua abordare a inceputului.”

Echipa:

  • Marian Palie – Chief Editor
  • Antonela Vulpe – Editor
  • Contribuitori:  Ana Alexe, Maurice Munteanu, Ovidiu Buta, Tibi Clenci.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.