Cloud Atlas – Atlasul norilor

Cloud Atlas – Atlasul norilor

Cand esti, inseamna ca ai fost. Cand ai fost, inseamna ca vei fi. Cand esti, inseamna ca vei fi in continuare. Dar asta nu inseamna ca nu te poti schimba. Sau poti ramane asa. O viata, doua vieti, pana cand nu mai sunt vieti de trait. Stiu ca nu are sens, dar va avea dupa ce veti vedea “Cloud Atlas”.

Este un film intortocheat, vizual vorbind este un film foarte interesant, ce trebuie vazut o data in viata (doar o data). In acelasi timp, este si un film care dureaza cat o viata. Mai exact, 176 de minute, adica 3 (trei) ore fara 4 (patru) minute.

Va spun ca ar fi putut foarte usor sa il realizeze in doua sau mai multe parti. Nu as fi plans deloc si asa ar fi fost mai usor de urmarit. Poate, in felul asta, nu ar fi plecat oamenii din cinema inainte de final, cam dupa vreo ora si jumatate. Ce face obisnuinta din noi…

Regizorii, pentru ca au fost mai multi, ai acestui proiect maret sunt: Tom Tykwer, Andy si Lana Wachowski aka Fratii Wachowski. Pe frati ii stiti cu siguranta din superba si revolutionanta trilogie “Matrix”, iar Tykwer s-a mai ocupat de “Heaven”, “Paris, je t’aime”, “Perfume: Story of a murderer”, s.a.m.d. Toti sunt oameni cu experienta si cu viziune, iar aceste lucruri se vad in productia “Atlasul norilor”.

Povestea se refera la reincarnare si la consecintele actiunilor noastre in decursul mai multor vieti. Pe principiul “arde si vei fi ars”, orice actiune are si o reactiune. Hugo Weaving a simtit asta pe pielea lui. Toate personajele interpretate de el, si au fost vreo 6, au fost negative. Toate!

Ah, apropo de asta, am uitat sa mentionez faptul ca regizorii au subliniat reincarnarile destul de bine, astfel actorii principali interpreteaza cam 6 roluri. Si nu, nu este vorba despre zgarcenie, mai ales ca actorii sunt mari-mari de tot: Tom Hanks, Hugo Weaving, Halle Berry, Jim Sturgess, Susan Sarandon, Hugh Grant, Ben Whishaw, Jim Broadbent, Doona Bae si ar mai fi cativa, dar ati prins ideea.

Actiunea este clara si prezentata chiar haios in anumite scene. Suntem purtati pe ocean, pe un vas plin de rasism; intr-un mediu conspirativ care lasa in urma multe victime; intr-un institut de batrani, pazit cu indarjire de niste nebuni; intr-un viitor “a la Matrix”, unde o curajoasa “copie” iese in fata, spune cateva adevaruri si moare martira; viitor care afecteaza “mai mult decat viitorul“ post-apocaliptic, unde regasim martira, acum ridicata la stadiu de zeitate. Oricum, totul se leaga, totul este conectat, fiecare lucru are filozofia lui.

Filmul e interesant, dar trebuie neaparat sa aveti carul cu rabdare la voi. Repet, putea fi realizat cu usurinta sub forma de mini-serie, trilogie sau ceva in genul acesta. Dar, chiar si asa lung cum este, trebuie vazut!

Autor: Eugen Vrabie

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.