Batiste colorate de sacou by Madalina Spirleanu

Timp de citire: 2 minute

Batiste colorateColorate si fanteziste, noile modele de batiste marca Madalina Spirleanu pot fi purtate la o vesta sau la un sacou pentru a da culoare si unicitate tinutei. Madalina Spirleanu, cunoscuta pentru faimoasele papioane colorate, isi extinde brand-ul si catre alte accesorii.

Modelele de batiste prezentate sunt unicate, fie ca este vorba de trandafiri sau de tenisi, antreprenoarea s-a gandit sa aduca ceva nou, ceva care sa iti atraga atentia si sa faca o tinuta banala sa arate bine.batiste-colorate-de-sacou (4)

Ce nu stiai despre batista de sacou:

  • Batista este piesa a unor costume populare in anumite tari.
  • In coride, publicul agita batiste pentru ai cere toreadorului trofee (urechea taurului).
  • In multe dansuri populare, in special din America Latina, se folosesc batistele.
  • In vechime, arborarea batistelor albe era semn de predare.
  • In unele sarbatori populare, batistele se folosesc ca semn de apartenenta din diferite grupuri, bande, diferenta facandu-se printr-o culoare distincta.

batiste-colorate-de-sacou (8)Scurta istorie a batistei de sacou:

Batista de buzunar sau de sacou este un accesoriu relativ tanar in tinuta gentleman-ilor. Aceasta a ajuns a fie cunoscuta de abia la inceputul secolului al XX-lea, ea fiind adoptata in anii ’20 de barbatii in pas cu moda, nici de cum de gentilomii clasici.

Batistele ca accesoriu isi au originea in batistele ca obiect utilitar. Cele din urma se pare ca au fost create acum mai bine de 600 de ani, de catre Richard al II-lea al Angliei ca sa isi stearga nasul.

La inceput, batista era folosita numai de clasa superioara, insa odata cu secolul al XVII-lea, toata lumea a inceput sa le foloseasca. Desi la inceput aceste batiste stateau in buzunarul pantalonilor, deoarece erau vazute ca ceva “murdar”, incepand cu secolul al XIX-lea, barbatii le puneau in buzunarul sacoului si dupa ce le foloseau, le bagau in buzunar.

madalina-spirleanuDupa anii ’20, cand batista a inceput sa se fie impaturita in diferite feluri, barbatii au inceput sa adoptate atat batista de sacou, cat si cea din buzunarul pantalonilor. Dupa zece ani, compania kleenex a facut sa dispara batista de buzunar, iar astfel, batista de sacou a devenit un accesoriu indispensabil.

Batistele moderne de buzunar au dimensiunile 25×45 de centimetri, insa cele de sacou poti fi mult mai mici si sunt facute din materiale precum bumbac, matase sau chiar in.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.1 thought on “Batiste colorate de sacou by Madalina Spirleanu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *