Marele Gatsby – The Great Gatsby

Marele Gatsby – The Great Gatsby

marele-gatsby (1)Cartea “Marele Gatsby” sta linistita si cuminte pe birou, cu putin praf pe ea. Am promis ca nu o citesc, decat abia dupa ce vad filmul, desi cele 250 de pagini chiar pareau incantatoare. Acum, daca tot am vazut filmul, pot trece la lecturat.

Despre „The Great Gatsby” – filmul, pentru ca el e important acum pana la urma, nu pot spune decat ca nu ma asteptam sa fie asa. Trailerele,pentru ca au fost cateva, te duceau cu gandul la un film fulgerator, exploziv, puternic si coroziv pe alocuri. Cel putin asta mi-a inspirat mie, mai ales din felul in care a fost adaugata coloana sonora (si ce coloana sonora!). Filmul e chiar blajin povestit, cu imagini fanteziste, demne de o carte pentru copii, pana in momentul in care incep petrecerile.

MediaPro Distribution – premiera 17 mai 2013

marele-gatsby (5)PETRECERILE ar fi mai bine scris, pentru ca pana la urma, ele fac parte din laitmotiv. Dezmatul, desfranarea, galagia, opulenta si excentritatea se adunau in fiecare weekend la conacul lui Jay Gatsby, doar pentru amuzamentul invitatiilor. Pentru ca el, fire misterioasa, cauta altceva. Acel ceva care vine doar o data in viata, neanuntat.

Baz Luhrmann, regizorul/scenaristul/producatorul filmului „Marele Gatsby”, s-a jucat mult cu pelicula. A reusit sa combine trecutul cu modernul intr-un mod in care doar el poate, asa cum a facut si cu „Romeo & Juliet”. Cele 142 de minute se vor dovedi a fi suficiente pentru a intelege povestea dramatica, dar de dragoste a lui Gatsby pentru una dintre cele mai indisponibile femei.

THE GREAT GATSBYCe face un barbat pentru a-si implini dragostea este un lucru nestiut, chiar si pentru barbatul in cauza. Singura certitudine este aceea ca nimic nu il va tine in loc, nici banii, statutul, anturajul sau obligatiile sentimentale.

Pentru Gatsby, un om obisnuit cu extremul, orice este posibil, orice actiune este doar un mijloc de a aduce mai aproape de implinire visul. Tocmai de aceea, el accepta sa fie mereu vizitat de sute de oameni, doar-doar intr-o zi va veni si ea. Dar ea e dificila, e captiva, e indisponibila, pana cand, un vecin, prieten nou pentru Gatsby si ruda veche a iubirii acestuia, reuseste sa reintregeasca podul dintre ei.

THE GREAT GATSBYDar iubirea nu e niciodata simpla, mai ales cand porneste cu complicatii. Promisiunile, sentimentele, visurile si planurile se dovedesc a fi inutile in fata unei femei nesigure, cu teama de necunoscut. Astfel, noul prieten devine singurul si cel mai important prieten. Cel care stie toata povestea, cea adevarata, si alege in continuare sa ramana, chiar daca sutele au disparut cu mult timp inainte.

Autor: Eugen Vrabie

THE GREAT GATSBY

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.