Sapca, de la accesoriu sport la fashion-item

sapca-new-era-accesoriu-sport-fashion-item (2)

Pana nu demult, sapca era privita ca un accesoriu sport, purtata la antrenamentele de baseball sau de catre iubitorii fotbalului american. De cand rapperii si hip-hoperii americani au inclus-o in garderoba lor, acest accesoriu vestimentar a devenit foarte popular.

In plus, moda cu influente ghetto a propulsat sapca inclusiv in tinutele solistelor internationale care au purtat-o chiar si la tinute de seara cu pantofi cu toc.  Preferate de celebritatile internationale pentru evenimente, pe scena sau in viata de zi cu zi – pentru a se ascunde de paparazzi, sepcile New Era au creat o adevarata isterie internationala.

sapca-new-era-accesoriu-sport-fashion-item (1)sapca-new-era-accesoriu-sport-fashion-item (1)

Sapca, de la accesoriu sport la fashion-item

Jay-Z, Pharell, Justin Bibber, Eminem, Scarlett Johansson, Ashton Kutcher, Leonardo DiCaprio sunt doar cativa fani ale acestor accesorii sport. Dar sepcile au o istorie de peste 90 de ani, iar celebritatea lor s-a cladit in timp.

Cel care a pus bazele acestei povesti in 1920, este Ehrhardt Koch, un imigrant german care a imprumutat de la sora lui 1000$ pentru a incepe propria afacere cu sase masini de cusut si 14 angajati. La inceputuri produceau sepci in stil „Gatsby”.

Iar prima sapca New Era pentru baseball a fost conceputa pentru echipa Cleavland Indians in 1934.  Mai tarziu, in anii 50, ele au devenit o emblema a jucatorilor de baseball, dar fanii au inceput sa le poarte ca o recunoastere a echipei favorite.

Sepcile New Era au intrat pas cu pas in cultura urbana, in industria modei, a sportului, dar, mai ales, in industria muzicala, devenind „icon-uri” al  noii ere. Ele sunt diponibile in Romania in magazinul Vgeneration.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.