Alege jacheta perfecta pentru iarna 2014

jacheta-perfecta-pentru-iarna

Iarna a venit oficial si la noi si cu toate ca mai toti fugim de statul prea mult afara, precipitatiile nu au cum sa te ocoleasca. Asadar, daca ai tot amanat achizitionarea unui accesoriu care sa iti tina de cald, sa arate chic, si prin care sa nu treaca apa, descopera ghidul de mai jos.

Jacheta de iarna este elementul must-have al acestui sezon, cand precipitatiile sunt abundente, iar vantul inghetat ne izbeste pretutindeni. Asadar, ti-am pregatit un ghid de stil cu tot ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o jacheta de iarna sau un palton.

Jacheta perfecta pentru iarna

Intrucat ne bazam pe rolul ei functional, atunci cand cumparam o jacheta de iarna, trebuie sa fim foarte atenti la calitatea materialului si modul in care aceasta este realizata. De exemplu, cand esti in cautarea unei jachete impermeabile, este recomandat sa verifici daca fiecare element ce o compune, inclusiv cusaturile, au aceeasi caracteristica.

Pentru unele geci antifonate, stratul interior este format din fulgi de gasca sau materiale sintetice caracterizate printr-un grad de izolare masurat in grame. Cel mai scazut grad de izolare este de 30 grame, iar cel mai ridicat are 800 grame. Tocmai datorita acestui strat interior, curatarea jachetei se face exclusiv la spalatoriile chimice. De asemeni, daca esti alergic, evita gecile umplute cu fulgi de gasca.

Intrucat hainele pe care le porti trebuie sa iti puna in evidenta atuurile, lungimea jachetei este foarte importanta. Barbatii scunzi trebuie sa evite jachetele foarte lungi, ce le-ar putea ascunde genunchii, intrucat aceastea reduc optic inaltimea. Pentru barbatii inalti sunt de evitat jachetele scurte, pe talie. Aceastea vor alungi picioarele si vor disproportiona silueta purtatorului.

Desi jacheta trebuie sa lase loc unui strat gros de haine sau sacoului de la costum, nu este nevoie sa alegi o dimensiune superioara. Producatorii s-au gandit, cu siguranta, la nevoile tale din timpul iernii. Cu toate acestea, pentru a pleca din magazin convins ca ai ales dimensiunea potrivita, cere consultantului de vanzari in cabina de proba un pulover sau un sacou, in functie de tipul jachetei.

Modalitatea de inchidere a noii jachete este, de asemeni, foarte importanta intrucat iarna avem mai putina dexteritate din cauza manusilor sau a bagajelor pe care le transportam. Evita nasturii mici in favoarea fermoarului sau a capselor.

Daca nu stii unde sa gasesti aceste jachete, Ego Men’s Fashion Concept are cateva propuneri pentru tine.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.