Descopera colectia Liberty de la Vans

descopera-colectia-liberty-de-la-vans (2)

Binecunoscutul brand de incaltaminte sport, iubit deoportriva de cei tineri, dar si cei barbatii maturi, vine pe piata cu o noua colectie. Asadar, te invitam sa descoperi gama de „vansi” Liberty, ce se afirma printr-un imprimeu cunoscut de mai bine de 400 de ani.

Denumirea de “Paisley” este una englezeasca si este data de un oras din Vestul Scotiei, renumit pentru producerea de materiale cu acest imprimeu. Insa, provenienta modelului este din Asia Centrala (mai exact zona Iranului) si reprezinta simbolul vietii si eternitatii.

descopera-colectia-liberty-de-la-vans (1)

Descopera colectia Liberty de la Vans

Acest design a patruns pentru prima data in Europa in secolul XVII, odata cu dezvoltarea companiei Indiile de Est care aduceau materiale traditionale din Asia. Inca din 1800, un mare producator de materiale cu modelul “Paisley”, Marea Britanie a dezvoltat aceasta tesatura folosind cinci culori, devenind in scurt timp preferata nobilii vremii.

Asa se face ca Liberty, dintre cele mai vechi magazine din Londra care s-a deschis in 1875, a inceput comericializarea de produse cu acest imprimeu: de la batiste, la cravate, papioane, camasi si halate din matase.

Astazi, “Liberty  Fabrics” este un mare producator de materile textile cu modele florale, iar renumele sau i-a a dus colaborari diverse, chiar si cu companii producatoare de obiecte vestimentare urbane, precum Vans.  Din 1875, Liberty Art Fabrics creaza si promoveaza acest design in “hub-urile fashion” din Londra si intreaga lume, iar colaborarea cu Vans marcheaza mix-ul dintre traditie si inovatie, dintre vechi si nou.

Astfel, modelele inflorate englezesti, imprimeuri cu zodii, dar si celebru Paisley au fost reunite intr-o colectie capsula numita Liberty, care este disponibila si in Romania, in exclusivitate in magazinele Vans Concept Store din AFI Cotroceni.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.