Florin Dobre – Romeo and Juliet colectia toamna/iarna 2015

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Designerul de haine masculine, Florin Dobre, a fost prezent pentru a treia oara in capitala Angliei si a prezentat colectia toamna/iarna 2015 in Londra, la Institutul Cultural Roman. Invitatii au putut sa descopere interpretarea celebrei drame shakespeariene in varianta artistului roman, un show amuzant, dramatic, excentric si, bineinteles, memorabil.

Florin Dobre rescrie firul binecunoscutei povesti de iubire din opera lui William Shakespeare folosind materiale romanesti si combinand piesa cu spiritul povestilor autohtone in ideea de “a fost o data ca niciodata ca de nu ar fi nu s-ar povesti”.

florin-dobre-romeo-and-juliet (6)

Florin Dobre – Romeo and Juliet

Cu o fire optimista, el nu accepta tragicul shakespearian dus la extrem si incearca o mutare spre dramatism, dorind ca tragedia sa se transforme pentru sansa unui final fericit. Aceasta rescriere a naratiunii ii da designerului putere sa aspire mereu la o intoarcere la speranta, la clasicul bunicilor, la intelepciunea si rabdarea de care acestia dadeau dovada.

Colectia „Romeo and Juliet” se face remarcata prin diferitele personaje care au defilat pe podium, imbracate in tinute care prezinta revenirea la taietura clasica, hainele simetrice, croielile batranilor croitori si la impresionanta poveste de dragoste a tinerilor veronezi.

Astfel, pentru toamna-iarna 2015 putem vedea in garderobele barbatilor dandy culori puternice precum rosu, dar si gri sau maro, imprimeuri, paltoane si cojoace imblanite. Materialele folosite pentru crearea vestimentatilor sunt concepute de Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.