Ce inseamna moda urbana?

colaj-urban bazar

Auzim din ce in ce mai des acest termen, dar ce inseamna moda urbana? Moda urbana s-a nascut pe strada, „dupa blocuri” sau in cartier, si s-a opus inca de la inceput tendintelor si regulilor stricte dictate de designeri.

Moda urbana reprezinta mai mult decat un curent vestimentar, ea inseamna un mod de esprimare a personalitatii, un fel de a arata ca desi te afli intr-o multime de oameni care mai de care mai grabiti, stii sa te evidentiezi pentru a-ti sublinia latura originala.

Daca vorbim despre moda urbana, ne referim la libertate, la indrazneala, la afirmarea personalitatii si a curajului de a face combinatii vestimentare inedite, de a purta acele lucruri care te reprezinta.

Istoria modei urbane

Nascuta in anii ’80 si continuata in anii ’90, moda ”street style” s-a nascut in Seattle si s-a propagat cu viteza luminii in main-stream, datorita leaderului formatiei Nirvana, Kurt Cobain si a altor rock-staruri ale momentului.

Acest look, ce presupunea sa adopti un stil lejer relaxat: o pereche de jeans uzati, un tricou, un hanorac, accesorizata cu o sapca si o pereche de Vansi a devenit foarte popular cand designerul Marc Jacobs a prezentat-o in lumea modei sub forma „liniei vestimentare grunge”.

Moda urbana – un curent vestimentar

Designerii dau tonul modei, iar trend-urile revin ciclic. Dupa ce sunt prezentate pe catwalk, acestea sunt propagate catre oamenii de rand, prin intermediul retailer-ilor si a instrumentelor de marketing.

Practic, prin cateva artificii, un trend poate deveni foarte popular intr-un timp record si poate declansa o adevarata „isterie” sociala. Moda urbana s-a nascut pe strada, a fost purtata de oamenii obisnuiti, apoi a devenit interesanat pentru designeri care au reinterpretat-o si amplificat-o prin intermediul liderilor de opinie si al vedetelor, transformanad-o intr-un adevarat curent vestimentar.

Dar ce inseamna de fapt acest stil? Interesant este ca nu exista reguli clare. Scopul este insa de a crea un mix autentic de obiecte vestimentare care sa reprezinte starea ta de spirit si atitudinea pe care vrei sa o transmiti.

Pentru a face acest lucru, te invitam sa vizitezi intre 5 si 8 februarie primul bazar de Urban Clothing din Bucuresti, care va avea loc in magazinul VGeneration din strada Traian nr. 248. Aici gasesti o selectie atragatoare de haine si accesorii Vans, New Era, Adidas, Converse, si Puma la preturi smart.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.