Experienta Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid

Experienta Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid

De ceva timp, tot spunem ca trebuie sa dezvoltam partea de lifestyle, respectiv de travel, mai ales ca suntem mereu in cautare de experiente noi. Asa ca, am spus sa incepem cu un review Airbnb, mai ales ca am avut oportunitatea de a testa website-ul de trei ori, in trei ani diferiti, in doua tari – Franta si Spania, si in trei orase diferite.

Experienta Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid a fost una pozitiva, de aceea te invitam sa descoperi cum poti sa calatoresti cu buget redus, dar totusi sa stai in mijlocul orasului. Mai jos vei afla cat este de distractiv sa cauti apartamentul perfect pentru a inchiria un loc care sa devina casa ta pentru cateva zile, departe de acasa.

Experienta Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid

Despre Airbnb

Airbnb este un website pentru oamenii care nu vor sa mai stea in hoteluri atunci cand calatoresc si prefera sa dea bani pentru a inchiria apartamente. Site-ul are peste un milion de optiuni in aproximativ 200 de tari.

Fondat in 2008, in San Francisco, California, Airbnb a luat amploare imediat. Ce este drept, ajuta si faptul ca poti sa gasesti apartamente de inchiriat cu buget redus, dar si vile de lux, iar Ashton Kutcher are cateva actiuni.

Experienta Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid

Ce nu stiai despre Airbnb si trebuie sa stii

Ca sa incepi pe Airbnb trebuie sa iti faci un cont. Sa te prezinti intr-un mod elegant, chiar serios, pentru ca aceasta este cartea de vizita apreciata de gazde. Iar dupa sederea intr-un loc, tu ii oferi feedback gazdei, iar ea tie.

Bineinteles, daca vrei sa tratezi Airbnb ca o afacere, poti sa iti faci cont si sa iti pui apartamentul la dispozitia turistilor. Airbnb Romania este la inceput de drum, dar gasesti apartamente frumoase in majoritatea oraselor mari.

Pe site poti inchiria o camera in casa cuiva, sau chiar apartamentul intreg. Poti opta pentru inchiriere pe o perioada scurta, dar si pentru cateva luni, daca, cine stie, poate mergi sa faci un curs de specialitate intr-o tara sau vrei sa te muti, insa nu ai gasit un apartament permanent.

Experienta Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid

Ce trebuie sa stii este ca nu orice gazda este perfecta pentru tine, iar asta nu inseamna ca trebuie sa pui la suflet refuzuri. Si trebuie sa mai intelegi ca prezenta ta in apartament trebuie sa fie discreta, pentru ca proproprietarul poate nu are voie sa iti inchirieze apartamentul chiar si pentru cele doua nopti acolo.

Fiecare gazda are un set de reguli care trebuie respectat, iar noi am avut mereu parte de oameni tineri, cu care am avut lucruri in comun. Ce este drept, de doua din trei dati am optat pentru apartamente in care oamenii nu locuiesc, ci le pastreaza special pentru astfel de proiecte.

Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid

Experienta Airbnb in Paris, Barcelona si Madrid

Dupa cum spuneam la inceput, noi am avut oportunitatea de a sta in trei locatii, iar daca te intereseaza, arunca un ochi pe link-urile de mai jos.

  1. Din pacate, cel din Paris nu mai este disponibil (2012). Acesta era apartamentul in care traia proprietarul, iar noi am avut ocazia sa descoperim o casa cocheta, mobilata in stil Ikea, in mijlocul orasului, cu statie metro la scara si Carrefour in spate. In momentul in care noi eram in concediu, asa era si tanara gazda in alt oras.
  2. Stylish Loft with Sunny Terrace (2013): pana acum, acesta a fost declarat “locul nostru preferat”. Ce este drept, am stat 5 zile, este un studio perfect pentru un cuplu, cu o terasa mare pentru relaxare in serile de vara.
  3. Studio in Lavapies (2015): acesta este cel mai recent, ne-am dorit un studio mic, aproape de ce urma sa vizitam. In plus, mereu suntem fani wi-fi, design minimalist (pentru a nu strica ceva) si Carrefour in apropiere.

Tu ai folosit Airbnb? Lasa-ne un comentariu cu experienta ta pentru a invata lucruri noi.

Save

Save

Save

Save

Save

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.