Sport Infinity – adidas recicleaza ghetele de fotbal

moda-masculina-reciclare-sport-infinity

Astazi va dam o veste minunata, ghetele de fotbal purtate de sportivi talentati care au facut istorie, precum Messi, vor fi reciclate complet si transformate in alte perechi. Brand-ul adidas a dezvaluit planurile pentru fabricarea articolelor sportive personalizate si reciclabile in totalitate, un proiect intitulat Sport Infinity.

Datorita acestui nou concept, creatorii din lumea fotbalului vor putea sa isi reimagineze si sa recicleze la nesfarsit produsele create, folosind un material special 3-D. Toate echipamentele sportive vor fi reciclate si remodelate printr-un proces care nu produce deseuri si in care nu sunt folositi adezivi speciali. Acest proces de reciclare le va oferi consumatorilor mai multe posibilitati de a personaliza decat pana acum.

“Sunt mandru ca adidas lucreaza intens pentru a se asigura ca toate ghetele produse de ei, inclusive cele pentru mine, sunt fabricate intr-un mod care protejeaza mediul. Pentru mine acest lucru simbolizeaza viitorul fotbalului.” A declarat Leo Messi, de patru ori castigatorul Balonului de Aur FIFA.

moda-masculina-reciclare-sport-infinity-1

Sport Infinity – adidas recicleaza ghetele de fotbal

Sport Infinity este un proiect de cercetare condus de adidas si fondat de catre Comisia Europeana, care a adus impreuna o varietate de experti si nume mari din industrii cheie, combinand produse sportive care nu mai pot fi utilizate cu materiale care sunt in exces din alte industrii.

Astfel, ghetele de fotbal din viitor pot fi confectionate din orice material, de la carbonul folosit in fabricarea aeronavelor, pana la fibrele care au facut parte din ghetele cu care au fost inscrise golurile din Cupa Mondiala. Noul material special il va transforma pe fiecare fan al sportului intr-un designer de produs.

O pereche de ghete va putea fi tansformata de cate ori va dori cel care o poarta, fara sa mai existe problema deseurilor. Indiferent daca remodelarea va fi cauzata de cele mai recente tendinte sau va porni dintr-o reactie a nevoilor care provin din jocul de pe teren, fanii fotbalului din viitor nu vor mai purta niciodata ghete invechite.

Acesta este un concept inovator pentru toti fanii fotbalului. Pe parcursul urmatorilor trei ani, Sport Infinity isi propune ca nicio gheata de fotbal sa nu mai fie aruncata. In schimb, fiecare pereche de ghete nu va fi doar reciclata, ci va prinde forma celor mai personale specificatii ale consumatorului.” a declarat Gerd Manz, Vicepresedintele Technology Innovation din cadrul adidas.

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.