Escapade romantice in 2 – Vama Veche

Escapade romantice in 2 – Vama Veche

Echipei Moda Masculina ii place sa creada ca vara se termina oficial pe 22 septembrie, cand are loc si echinoctiu de toamna. Asadar, pe final de vara, ne-a ramas sa va spunem povestea de iubire pe care am avut-o cu Vama Veche in ultimii sase ani.

Stiam de mult timp ca Vama Veche nu mai este ce a fost in anii ‘90 si nici ca la inceputul lui 2000. Dar Vama Veche nu mai este ce a fost „ieri”, cand aveam focuri de tabara, iar seara faceai slalom printre corturi. Acum, consumerismul a transformat-o in clatite la 15lei, cocktail-uri la 20, pahare de vin la 12 si hoteluri de patru stele cu 500 lei pe noapte.

Escapade romantice in 2 – Vama Veche

Despre Vama Veche acum

Vama Veche se extinde pana dincolo de Expirat si, cel mai probabil in curand si pana dupa Casa Luca sau La Pescarie. Cu proxima ocazie, autostopurile vor fi complet iesite din peisajul cu BMW, Mercedes sau Porsche la poarta. Iar toate pensiunile vor trebui sa ridice nivelul serviciilor, lucru care ne bucura, pentru ca pana acum au ridicat doar preturile.

Sunt glume care subliniaza ca Vama se desparte, la fel ca formatia. Ca vom mai avea o Vama Veche cu Stuf, dar va veni si o Vamaia cu lounge-uri, palmieri si ski-jet-uri sau „ceva sa placa la toata lumea”. Burtile de bere si tocurile vor inlocui tatuajele cu henna, cafeaua la nisip sau coditele cu sfoara. Insa, cu siguranta, cine isi va dori o vacanta aici o va scoate la Limanu.

Escapade romantice in 2 – Vama Veche

Ce faci si unde mananci in Vama Veche

Vama inca are cate putin pentru fiecare. Poti dormi la cort intr-o curte sau la Sandalandala. Sa te trezesti, sa mananci o clatita, un orez cu lapte sau un senvis cu omleta si sa bei o cafea pe plaja sau la Pura Vida, totul pana in 15lei.

Poti sa iti inchiriezi si sezlong, dar sa stii ca in vara lui 2016 a ajuns la 20lei si, cel mai probabil, va creste. Insa, recomandam experienta. Asa poti sa stai ceva mai aproape de apa. „Muritorii de rand” stau pe prosop mai aproape de sosea decat de Marea Neagra. Plaja e privata.

Escapade romantice in 2 – Vama Veche

Pranzul se poate lua cu incredere La Frontiera, iar aici recomandam pizza. Ramane cea mai buna si te face sa ignori chipurile acrite ale echipei tinere mereu in expansiune. Asta este un alt plus. Inainte lumea se vaita ca trebuie sa isi mareasca echipa. Au facut-o.

Pe urma, poti lua o degustare la Expirat – recomandam pizza si deserturile, iar seara am auzit ca la Casa Double M merita fructele de mare, dar nu am mai ajuns. Insa, o dorinta am avea. Ne-am dori ca orice, de la clatita la servetelul inexistent, sa fie servit cu zambetul pe buze. La bulgari sau la greci se poate incerca acest topping.

Escapade romantice in 2 – Vama Veche

Unde se doarme in Vama Veche

In primul rand, in Vama Veche se doarme scump peste tot. Macar fa-ti rezervare din timp, ca sa nu te enervezi cand ajungi si vezi, totusi, ca totul este plin. Aici, la fel ca in Mamaia, se doarme pentru cel putin 3 nopti de cazare, fara mic dejun, cu o echipa ce serveste mereu ironii intr-un loc cool ca La Frontiera pe strada principala, nas in nas cu marea.

Se mai doarme binisor in weekend, intr-un loc departe de galagia caracteristica dintre 11pm si 6am la Casa Luca. Noi am optat cu ceva timp in urma pentru o camera mare din mansarda si ne-a placut experienta, chiar daca nu am vrut sa o mai repetam.

Daca vrei o experienta ca in Vama Veche „de alta data”, mergi cu incredere in Bulgaria, in apropierea Dunarii sau la Vadu. Dar nu te imbulzi, pentru ca si locurile acestea se vor schimba in urmatorul deceniu. Evolutie sau, mai bine zis, involutia omului isi lasa urma in nisip.

Save

Vrei sa ne citesti in inbox?

Aboneaza-te acum si primesti un email cu noutati.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Nu iti vom spama inbox-ul. Te poti dezabona oricand.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.